Kenapa Perlu Keluarkan Semua Simpanan Anda Dari Bank

Kenapa perlu mengeluarkan semua simpanan anda daripada Bank SEKARANG?

Adakah simpanan anda selamat di bank?

Ringkasan situasi dan risiko ke atas simpanan anda…..

Kerana situasi bubble economy dan economy collapse berlaku secara tiba-tiba, tanpa anda bersedia, crash atau bubble burst….. dan kerana keruntuhan ekonomi dunia sememangnya dirancang melalui pertambahan hutang amerika (USD) secara mendadak (bermula dengan peningkatan hutang melalui pengiklanan, perancangan 9/11, dan agar peralihan kuasa berpindah ke Jerusalem)

Quote:
How can broke economies lend money to other broke economies who haven’t got any money because they can’t pay back the money the broke economy lent to the other broke economy and shouldn’t have lent it to them in the first place because the broke economy can’t pay back?

Kerana ramai yang hilang pekerjaan apabila economy collapse dan bubble burst, ramai tidak mampu membayar kembali pinjaman (property bubble etc), kerugian lelongan tidak mencapai harga pasaran dikehendaki… Banyak pelaburan lain turut mengalami kerugian, termasuk pelaburan bank…. kesimpulan, bank akan mengalami kerugian!

Apakah kesan kerugian bank? Adakah simpanan daripada puluhan tahun titik peluh anda menjadi lebur? Bagaimana pula dengan KWSP? kejatuhan nilai simpanan anda? insuran ke atas simpanan?

(kesan apabila bank mengalami kerugian pelaburannya di Dubai)
Dubai: http://www.youtube.com/watch?v=w5PPkZF6tD4
Dubai: http://www.youtube.com/watch?v=dknuBMPv1IE

(simpanan puluhan tahun hilang, tonton pada minit 6:40)

(penyakit berjangkit kejatuhan sebahagian bank ke atas bank yang lainnya, dan terjadi secara mengejut…. get ready)

Siapakah yang akan menanggung kerugian ini? Bailout? Kerajaan!

Adakah kerajaan mampu memberikan jaminan? Adakah jaminan ini laku?

PIDM boleh selamatkan simpanan anda?

Daripada mana sumber pendapatan kerajaan selain daripada hutang? Permainan IMF?

Jika kerajaan berhutang, siapakah pula yang akan menanggung hutang kerajaan?

Pengurangan subsidi? Peningkatan cukai? inflasi? lain-lain peningkatan perbelanjaan?

Undang-undang baru yang lebih zalim?

Rakyat akan menanggung segalanya!!

Jika rakyat menentang kezaliman?

(click link to watch part 1-12, MUST SEE)

Keluarkan semua simpanan anda dan tukarkannya kepada tangible aset sebelum ianya lebur secara mengejut!! Sebelum masanya tiba dan puluhan tahun titik peluh anda hilang begitu sahaja….

Pakar, Gerald Celeste mengeluarkan semua simpnanan daripada bank bagi mengelakkan wangnya lebur, pakar tidak lagi percaya kepada bank!!

(tonton pada minit 05:00)

Bagaimana bank melatih pekerja untuk menipu pelanggan bahawa bank masih mempunyai wang, tetapi hakikatnya mereka tiada lagi wang untuk dipulangkan kepada penyimpan… Oleh itu jangan tertipu dengan permainan bank…..

(tonton pada minit 06:20)

Keluarkan simpanan anda sebelum 2012! Sebelum keruntuhan ekonomi dunia berlaku secara mengejut dan semua simpanan anda lebur!!!

KILL THE BANKSTER, AND
YOU’LL KILL THE NEW WORLD ORDER!!!

Sebarkan maklumat ini..

5 Comments

Filed under Ekonomi

5 responses to “Kenapa Perlu Keluarkan Semua Simpanan Anda Dari Bank

  1. Mai

    simpan kat Tabung haji ok tak??

    Tabung haji bukan bank kan?

    nak tukar dengan tangible asset, tu apa dia, beli tanah? tak cukup pula duit tu.

  2. هذا هو بلدي أنا أول مرة زيارة هنا. لقد وجدت الكثير من الاشياء في بلوق الخاص بك لا سيما مناقشتها. من طن من التعليقات على المواد الخاصة بك ، واعتقد انني لست الوحيد وجود جميع التمتع هنا! استمروا في العمل الجيد.

  3. Global Revolution 2012!

    “…Oleh itu, kalau kamu tidak juga melakukan (larangan riba – Bank? Bank Negara? Sistem Kerajaan Korupsi Pimpinan Dajjal?), maka ketahuilah kamu: akan adanya peperangan dari Allah dan RasulNya (Nabi Isa as?)…”; (2:279)

    Lawati:
    http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=390697#390697

  4. mindaahad

    kalau tak cukup nak beli tanah, belilah dinar emas..

  5. Insan Biasa

    Yes, yes! Saudara saudari sekalian, mari mari, jom jom, kita keluarkan semua duit dan simpanan dalam bank convertkan semua duit dan simpanan anda kepada Dinar Emas dan Dirham Perak Now! kepada mereka yang berupaya membelinya. And, tolong selesaikan semua hutang anda secepat mungkin, supaya anda tidak terkena FITNAH BESAR di akhirat nanti kalau tak boleh nak bayar hutang bila duit kertas dah takde nilai ! Ini penting ! Kawan2, tolong dengar ini dan ikut nasihat ini. Anda tidak rugi apa2 pun kalau tukar duit anda kepada emas dan perak, kenapa ye? sebab, emas dan perak tetap akan bernilai walaupun anda berada di mana2 zaman sekalipun !! Zaman ekonomi collapse ke, zaman nabi mana pun, this is precious, and so important…. Selamatkan diri anda dari belenggu hutang yang takkan dapat anda bayar balik sampai bila2 … Harap ambil perhatian !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s